Alyvuogėmis ir kapariais įdaryti kiaušiniai “mimozos”

Alyvuogėmis ir kapariais įdaryti kiaušiniai “mimozos”

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jei turite kitų patarimų ar būdų, pasidalinkite jais komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Patiekalai Velykoms
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaušiniai: 4 (kietai virti)
  • konservuotas tunas aliejuje: 2 valgomieji šaukštai (susmulkintas)
  • kapariai: 1 valgomasis šaukštas
  • juodosios alyvuogės: 10
  • grūdėtos garstyčios: 1 valgomasis šaukštas
  • svogūnai: 1/2 (apvirtas)
  • druska: žiupsnelis
  • malti kvapieji pipirai
  • petražolės

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia kietai išvirtus kiaušinius nulupame bei perpjauname išilgai pusiau. Patarimas: kad verdant kiaušiniai neskiltų, įpilkite šiek tiek acto į vandenį.
  • Tuomet nuluptą svogūną minutes apverdame, kad pasinaikintų aštrus kvapas. Alyvuoges bei kaparius smulkiai supjaustome. Kiaušinių trynius sutriname šakutės pagalba.
  • Dubenuje sumaišome tunus (jei šie nesmulkinti – susmulkiname), alyvuoges, kaparius, smulkiai pjaustytą svogūną, petražoles bei kiaušinių trynius su mėgstamu majonezu. Pasiliekame valgomąjį šaukštą trynių patiekalo papuošimui.
  • Įdaro masę paskaniname druska bei pipirais. Šaukšteliu įdarą gražiai sudedame į kiaušinių baltymų puseles. Galiausiai apibarstome likusiais trynių trupiniais bei ant palangės augančiomis pipirnėmis. O dabar jau galime pasimėgauti neįprastu, bet labai skaniu patiekalu!

Pabaigai…

Suderinę įvairius ingredientus galite sukurti unikalų ir skanų patiekalą.
Recepto raktažodžiai Kiaušinių patiekalai, Receptai su nuotraukomis, Virtų kiaušinių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating