
Alyvuogėmis ir kapariais įdaryti kiaušiniai “mimozos”
Jei turite kitų patarimų ar būdų, pasidalinkite jais komentaruose.
Ingredientai
- kiaušiniai: 4 (kietai virti)
- konservuotas tunas aliejuje: 2 valgomieji šaukštai (susmulkintas)
- kapariai: 1 valgomasis šaukštas
- juodosios alyvuogės: 10
- grūdėtos garstyčios: 1 valgomasis šaukštas
- svogūnai: 1/2 (apvirtas)
- druska: žiupsnelis
- malti kvapieji pipirai
- petražolės
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kietai išvirtus kiaušinius nulupame bei perpjauname išilgai pusiau. Patarimas: kad verdant kiaušiniai neskiltų, įpilkite šiek tiek acto į vandenį.
- Tuomet nuluptą svogūną minutes apverdame, kad pasinaikintų aštrus kvapas. Alyvuoges bei kaparius smulkiai supjaustome. Kiaušinių trynius sutriname šakutės pagalba.
- Dubenuje sumaišome tunus (jei šie nesmulkinti – susmulkiname), alyvuoges, kaparius, smulkiai pjaustytą svogūną, petražoles bei kiaušinių trynius su mėgstamu majonezu. Pasiliekame valgomąjį šaukštą trynių patiekalo papuošimui.
- Įdaro masę paskaniname druska bei pipirais. Šaukšteliu įdarą gražiai sudedame į kiaušinių baltymų puseles. Galiausiai apibarstome likusiais trynių trupiniais bei ant palangės augančiomis pipirnėmis. O dabar jau galime pasimėgauti neįprastu, bet labai skaniu patiekalu!
Pabaigai…
Suderinę įvairius ingredientus galite sukurti unikalų ir skanų patiekalą.