
Grietinėlės keksas
Recepto aprašymas ir ingredientai pateikti žemiau.
Ingredientai
- miltai: 230 gramų
- kepimo milteliai: 2 arbatiniai šaukšteliai
- druska: žiupsnelis
- grietinėlė: 350 gramų (35% riebumo)
- kiaušiniai: 3 (dideli)
- vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
- cukrus: 200 gramų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia grietinėlę išplakime iki putų (ne iki standumo).
- Tada įmuškime po vieną kiaušinius, dar truputį paplakime. Taip pat suberkime vanilinį cukrų. Porcijomis beplakant suberkime ir cukrų.
- Tuomet miltus sumaišykime su kepimo milteliais bei druska.
- Miltų mišinį įsijokime į grietinėlės plakinį. Atsargiai viską išmaišykime.
- Po to kepimo formą ištepkime sviestu bei supilkime paruoštą tešlą.
- Galiausiai kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Skanaus valgantiems!
Pabaigai…
Apsvarstykite ne tik skonį, bet ir tekstūrą gamindami.