Grietinėlės keksas

Grietinėlės keksas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Recepto aprašymas ir ingredientai pateikti žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Patiekalai Velykoms
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • miltai: 230 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatiniai šaukšteliai
  • druska: žiupsnelis
  • grietinėlė: 350 gramų (35% riebumo)
  • kiaušiniai: 3 (dideli)
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
  • cukrus: 200 gramų

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia grietinėlę išplakime iki putų (ne iki standumo).
  • Tada įmuškime po vieną kiaušinius, dar truputį paplakime. Taip pat suberkime vanilinį cukrų. Porcijomis beplakant suberkime ir cukrų.
  • Tuomet miltus sumaišykime su kepimo milteliais bei druska.
  • Miltų mišinį įsijokime į grietinėlės plakinį. Atsargiai viską išmaišykime.
  • Po to kepimo formą ištepkime sviestu bei supilkime paruoštą tešlą.
  • Galiausiai kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Skanaus valgantiems!

Pabaigai…

Apsvarstykite ne tik skonį, bet ir tekstūrą gamindami.
Recepto raktažodžiai Keksai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating