Kepsniai “vokeliai” su žalumynų įdaru

Kepsniai “vokeliai” su žalumynų įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pasidalinkite savo patirtimi, jei gaminate kitaip. Komentarai yra laukiami apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Patiekalai Velykoms
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • vištienos krutinėlės: 2 (arba kiaulienos sprandinė)
  • aliejus: 2 valgomieji šaukštai
  • sultinys: 125 mililitrai (galima pakeisti sausu baltu vynu)
  • Marinatui:
  • pesto padažas: 1 valgomasis šaukštas
  • grudėtosios garstyčios: 75 gramai
  • malti pipirai
  • druska
  • Įdarui:
  • špinatų lapai: 150 gramų (arba šaldytti špinatai)
  • petražolės
  • bazilikai
  • gražgarstės
  • svogūnų laiškai
  • tarkuotas fermentinis sūris: 75 gramai
  • aliejus: 1 valgomasis šaukštas

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia krūtinėles padaliname pusiau bei išmušame plonai per plėvelę, kad nesudarkytume mėsos.
  • Tuomet sumaišome pesto padažą, grudėtas garstyčias, druską bei pipirus. Gautu mišiniu aptepame mėsą bei paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
  • Tada gerai nuplautus smulkintus špinatų lapus patroškiname atidengtoje keptuvėje su maždaug vienu šaukštu aliejaus. Sudedame pjaustytus šviežius arba šaldytus kitus žalumynus. Trumpai viską apkepame ir ataušiname.
  • Sumaišome su tarkuotu sūriu, gardiname druska (nepadauginame, nes sūris sūrus) bei pipirais.
  • Tada ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždedame žalio įdaro bei sulankstome mėsos “vokelį”. Jeigu reikia, sutviriname mediniais pagaliukais.
  • “Vokelius” apskrudiname keptuvėje ant likusio šaukšto aliejaus ant labai karštos ugnies.
  • Galiausiai į puodą supilame sultinį arba sausą baltą vyną. Sudedame “vokelius” bei troškiname dar maždaug minučių.
  • Viską patiekiame su savo mėgiamu garnyru.

Pabaigai…

Visada plaukite rankas ir dezinfekuokite paviršius, kad išlaikytumėte higieną.
Recepto raktažodžiai Kepsniai ir karbonadai, Mėsos patiekalai, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating