Kepsniai “vokeliai” su žalumynų įdaru
Pasidalinkite savo patirtimi, jei gaminate kitaip. Komentarai yra laukiami apačioje.
Ingredientai
- vištienos krutinėlės: 2 (arba kiaulienos sprandinė)
- aliejus: 2 valgomieji šaukštai
- sultinys: 125 mililitrai (galima pakeisti sausu baltu vynu)
- Marinatui:
- pesto padažas: 1 valgomasis šaukštas
- grudėtosios garstyčios: 75 gramai
- malti pipirai
- druska
- Įdarui:
- špinatų lapai: 150 gramų (arba šaldytti špinatai)
- petražolės
- bazilikai
- gražgarstės
- svogūnų laiškai
- tarkuotas fermentinis sūris: 75 gramai
- aliejus: 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo eiga
- Pirmiausia krūtinėles padaliname pusiau bei išmušame plonai per plėvelę, kad nesudarkytume mėsos.
- Tuomet sumaišome pesto padažą, grudėtas garstyčias, druską bei pipirus. Gautu mišiniu aptepame mėsą bei paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
- Tada gerai nuplautus smulkintus špinatų lapus patroškiname atidengtoje keptuvėje su maždaug vienu šaukštu aliejaus. Sudedame pjaustytus šviežius arba šaldytus kitus žalumynus. Trumpai viską apkepame ir ataušiname.
- Sumaišome su tarkuotu sūriu, gardiname druska (nepadauginame, nes sūris sūrus) bei pipirais.
- Tada ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždedame žalio įdaro bei sulankstome mėsos “vokelį”. Jeigu reikia, sutviriname mediniais pagaliukais.
- “Vokelius” apskrudiname keptuvėje ant likusio šaukšto aliejaus ant labai karštos ugnies.
- Galiausiai į puodą supilame sultinį arba sausą baltą vyną. Sudedame “vokelius” bei troškiname dar maždaug minučių.
- Viską patiekiame su savo mėgiamu garnyru.
Pabaigai…
Visada plaukite rankas ir dezinfekuokite paviršius, kad išlaikytumėte higieną.