Kepsnys, įdarytas džiovintais vaisiais

Kepsnys, įdarytas džiovintais vaisiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Žemiau rasite ingredientų sąrašą ir gaminimo eigą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Patiekalai Velykoms
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaulienos sprandine: 1,5 kilogramo
  • svogūnai: 2
  • česnako skiltelės: 3
  • džiovinti vaisiai: 250 gramų (razinos, figos, abrikosai, slyvos)
  • kepsnių prieskoniai
  • druska
  • pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia sprandinę įtrinkime prieskoniais bei traiškytu česnaku. Palikime nakčiai šaltai pasimarinuoti.
  • Tuomet svogūnus apkepkime aliejuje, kol šie taps skaidrūs. Sumeskime susmulkintus džiovintus vaisius bei dar truputėlį pakepinkime. Pagardinkime pipirais, druska bei kitais mėgiamais prieskoniais.
  • Tada sprandinėje išilgai padarykime movą. Prigrūskime džiovintų vaisių bei svogūnų masės iki pat galo ir tampriai apriškime virvele. Dėkime į kepimo rankovę, užriškime bei kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitinoje orkaitėje apie minučių.
  • Palaukime, kol truputį atvės ir tik tuomet prakirpkime kepimo rankovę.
  • Galiausiai patiekime su savo mėgstamu garnyru bei padažais.
  • Patarimas: kaip užkandį galite labai skaniai valgyti ir šaltą.

Pabaigai…

Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.
Recepto raktažodžiai Kepsniai ir karbonadai, Mėsos patiekalai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating