Kepsnys, įdarytas džiovintais vaisiais
Žemiau rasite ingredientų sąrašą ir gaminimo eigą.
Ingredientai
- kiaulienos sprandine: 1,5 kilogramo
- svogūnai: 2
- česnako skiltelės: 3
- džiovinti vaisiai: 250 gramų (razinos, figos, abrikosai, slyvos)
- kepsnių prieskoniai
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sprandinę įtrinkime prieskoniais bei traiškytu česnaku. Palikime nakčiai šaltai pasimarinuoti.
- Tuomet svogūnus apkepkime aliejuje, kol šie taps skaidrūs. Sumeskime susmulkintus džiovintus vaisius bei dar truputėlį pakepinkime. Pagardinkime pipirais, druska bei kitais mėgiamais prieskoniais.
- Tada sprandinėje išilgai padarykime movą. Prigrūskime džiovintų vaisių bei svogūnų masės iki pat galo ir tampriai apriškime virvele. Dėkime į kepimo rankovę, užriškime bei kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitinoje orkaitėje apie minučių.
- Palaukime, kol truputį atvės ir tik tuomet prakirpkime kepimo rankovę.
- Galiausiai patiekime su savo mėgstamu garnyru bei padažais.
- Patarimas: kaip užkandį galite labai skaniai valgyti ir šaltą.
Pabaigai…
Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.