Kiauliena troškinta aluje
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Ingredientai
- kiaulienos sprandinė: 400 gramų
- kiaulienos mentė: 300 gramų
- morkos: 2
- svogūnai: 1 (didelis)
- druska
- pipirai
- čiobrelis
- krapai
- lauro lapai
- česnakas: 4 skiltelės
- miltai
- rudas cukrus: 1 valgomasis šaukštas
- alus
Gaminimo eiga
- Pirmiausia morkas supjaustykime griežinėliais, o svogūną supjaustykime kubeliais. Viską apkepkime aliejuje. Kepimo indą su dangčiu ištepkime aliejumi, ant dugno suklokime morkas su svogūnu.
- Tuomet mėsą supjaustykime nedideliais gabalėliais, bei pagardinkime prieskoniais, apibarstykime krapais, sudėkime į maišelį, įberkime kelis šaukštus miltų bei gerai papurtykime, kad mėsytė iš visų pusių gražiai pasidengtų miltais.
- Tada per kelis kartus, ant karštos ugnies, ant įkaitinto aliejaus, labai trumpai mėsytės gabalėlius pakepinkime keptuvėje, tik kol gražiai apskrus.
- Mėsą sukraukime ant morkų su svogūnu.
- Po to suberkime sutraiškytą česnaką, cukrų, sukaišykime lauro lapus, bei viską užpilkime alumi.
- Galiausiai uždenkime dangčiu bei dėkime į orkaitę įkaitintą iki laipsnių temperatūros maždaug minučių. Pabaigoje atidenkime, kad mėsytė dar gražiau apskrustų. Gaunasi nuostabus kiaulienos patiekalas!
Pabaigai…
Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.