Kiauliena troškinta aluje

Kiauliena troškinta aluje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Patiekalai Velykoms
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaulienos sprandinė: 400 gramų
  • kiaulienos mentė: 300 gramų
  • morkos: 2
  • svogūnai: 1 (didelis)
  • druska
  • pipirai
  • čiobrelis
  • krapai
  • lauro lapai
  • česnakas: 4 skiltelės
  • miltai
  • rudas cukrus: 1 valgomasis šaukštas
  • alus

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia morkas supjaustykime griežinėliais, o svogūną supjaustykime kubeliais. Viską apkepkime aliejuje. Kepimo indą su dangčiu ištepkime aliejumi, ant dugno suklokime morkas su svogūnu.
  • Tuomet mėsą supjaustykime nedideliais gabalėliais, bei pagardinkime prieskoniais, apibarstykime krapais, sudėkime į maišelį, įberkime kelis šaukštus miltų bei gerai papurtykime, kad mėsytė iš visų pusių gražiai pasidengtų miltais.
  • Tada per kelis kartus, ant karštos ugnies, ant įkaitinto aliejaus, labai trumpai mėsytės gabalėlius pakepinkime keptuvėje, tik kol gražiai apskrus.
  • Mėsą sukraukime ant morkų su svogūnu.
  • Po to suberkime sutraiškytą česnaką, cukrų, sukaišykime lauro lapus, bei viską užpilkime alumi.
  • Galiausiai uždenkime dangčiu bei dėkime į orkaitę įkaitintą iki laipsnių temperatūros maždaug minučių. Pabaigoje atidenkime, kad mėsytė dar gražiau apskrustų. Gaunasi nuostabus kiaulienos patiekalas!

Pabaigai…

Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.
Recepto raktažodžiai Kepsniai ir karbonadai, Mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating