Kiaušinių ir maltos mėsos vyniotinis
Visos detalės ir instrukcijos yra žemiau.
Ingredientai
- kiaušiniai: 6
- majonezas: 250 gramų
- tarkuotas fermentinis sūris: 350 gramų
- malta mėsa: 500 gramų (vištiena, kiauliena ar kita)
- svogūnai: 1
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaušinius labai gerai išplakime o į juos supilkime majonezą ir sudėkime tarkuotą sūrį. Tada orkaitės skardą išklokime kepimo popieriumi. Į ją supilkime kiaušinių bei sūrio masę, mentele masę gražiai išlyginkime. Kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol parus.
- Tuomet šiek tiek atvėsinkime. Į maltą mėsą įmuškime kiaušinį, suberkime smulkiai pjaustytą svogūną. Pagardinkime druska bei pipirais pagal skonį. Maltos mėsos masę paskleiskime ant jau iškepusio omleto. Gražiai išlyginkime.
- Tada paimkime už trumpojo krašto bei atsargiai susukime vyniotinį iš omleto bei maltos mėsos. Galiausiai vyniotinį vėl dėdame į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje dar maždaug minučių. Jei viršus pradėtų svilti, viršų uždenkime aliuminio folijos lakštu. Valgome! Skanaus:)
Pabaigai…
Gaminant namuose galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir kiekį.