Sūrio pyragas
Kaip gaminti šį patiekalą, rasite žemiau.
Ingredientai
- sausainiai: 225 gramai
- tirpintas sviestas: 100 gramai
- mėgiami riešutai: 100 gramų
- Įdarui:
- maskarponės sūris: 500 gramų
- kondensuotas pienas: 1 indelis (385 gramai)
- plakama grietinėlė: 250 gramų
- želatina: 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia mėgstamus riešutus susmulkinkime gana stambiai. Sausainius smulkintuvo pagalba sutrinkime iki trupinių. Viską sumaišykime, užpilkime lydytu sviestu bei gerai suslėgkime folija išklotoje formoje (cm). Tada padėkime į šaldytuvą stingti.
- Tuomet maskarponės sūrį išplakime su kondensuotu pienu, o grietinėlę išplakime iki standžių putų.
- Tada želatiną užpilkime vandeniu bei išbrinkinkime. Vėliau ištirpdykime vandens garų vonelėje. Atvėsinkime. Atsargiai įmaišykime į maskarponės masę.
- Tada įmaišykime ir išplaktą grietinėlę.
- Galiausiai viską supilkime ant sausainių pagrindo ir pabarstykime cinamonu. Dėkime į šaldytuvą sustingti bent valandoms. O dabar jau galime valgyti ir mėgautis!
Pabaigai…
Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.