Vytintas, džiovintas naminis skilandukas

Vytintas, džiovintas naminis skilandukas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šioks toks aprašymas ir ingredientų sąrašas apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Patiekalai Velykoms
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • kiauliena: 2.5 kg
  • druska
  • cukrus: nubrauktas šaukštelis
  • juodieji pipirai
  • kvapieji pipirai
  • muskatas: žiupsnelis
  • brendis: 1 šaukštas
  • česnakas: 1 galvutė
  • kiaulės pūslė

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia kiaulės pūslę nuplaukime, išverskime, su kempinėle ir druska atsargiai išplaukime vidinę pusę. Norėdama panaikinti kvapą, ją dar per naktį palaikykime šaldytuve, ištrinkime druska, pipirais bei česnakais. Prieš gaminandami vėl gerai išplaukime, nuvalykime bei atverskime vėl atgal.
  • Skilandžio gamyba labai subtilus reikalas. Viskas privalo būti labai švaru ir nedrėgna. Mėsos plauti niekada negalima. Ją supjaustykime kubeliais.
  • Paruoškime druskos, cukraus, brendžio, prieskonių, česnakų mišinį bei įmaišykime į mėsą neminkydami. Tada kelias valandas palaikykime uždengtą mėsą kur nors vėsiai, kad ši “susigyventų”.
  • Tuomet mėsą į pūslę kiškime dešrų kimšimo tūbele. Privalome elgtis labai atsargiai – nuolat išleisdami iš pūslės orą, pūslę vis masažuokime, kimškime taip, kad nebūtų oro tarpų, nes kitaip patiekalas nesigaus. Standžiai prikimštą užriškime.
  • Po to kelias dienas palaikykime šaltai, vis pavartykime. Po to pagaminkime medines lenteles, jomis skilanduką suspauskime ir pakabinkime.
  • Geriausiai paruošta gaminį apie mėnesius vytinti vėsioje vietoje (sklepe ar panašiai). O Po to jau galima džiaugtis pačiu nuostabiausiu skoniu.

Pabaigai…

Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.
Recepto raktažodžiai Mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating