Aštriai saldus triušienos užkandis
Jei turite kitų idėjų, kviečiu pasidalinti jomis komentaruose apačioje.
Ingredientai
- 150g triušienos filė
- 200g paukštienos širdelių
- 200g paukštienos skrandžių
- 100g kepenų
- 2-3 paprikų
- 2 morkų
- 4 pomidorų
- svogūno
- 3-4 česnako skiltelių
- 2 ankščių čili
- 2-3 marinuoti agurkai
- medaus 1v.š.
- petražolių
- krapų
- druskos
- pipirų
- alyvuogių aliejus
Gaminimo eiga
- Imame litrą vandens, dedame šaukštą druskos, g acto, gerai išmaišome. Supjaustome kepenėles į lygias dalis, kad būtų patogu, po virimo, smulkinti juostelėmis kepimui, pamerkiame į paruoštą tirpalą ištraukti kraują ir kitą kartą likusi nemalonų kvapą valandai. Nuplauname skrandžius, širdeles ir triušieną, sudedame į greitpuodį, užpilame vandens, dedame prieskonių, druskos, uždarome dangtį, verdame – min.
- Tuo tarpu imame marinuotus mūsų agurkus, padalijame per pus ir supjaustome plonomis juostelėmis. Padedame ir ruošiame kitas daržoves. Papriką skeliame pusiau išilgai, išimame šerdį su sėklomis ir smulkiname vidutinio stambumo skiltelėmis. Su svogūnu atliekame tą patį, smulkindami išilgai, plonomis juostelėmis. Čili ir česnaką traiškome, baigiame smulkinti peilio galiuku. Pakapojame krapus ir petražoles. Paruošiame virimui kepenėles ir verdame – min.
- Atvėsintas širdeles ir skrandžius bei triušieną smulkiname juostelėmis. Apvirusias kepenėles taip pat smulkiname kepimui plonomis juostelėmis. Likusį sultinį supilame į indą, jo prireiks padažo gaminimui.
- Įkaitiname keptuvėje alyvuogių aliejų, sudedame širdeles, apkepiname iki paruduos. Išimame. Po to sudedame paukštienos smulkintus skrandžius, apkepiname ir triušieną, galiausiai sudedame apvirtas kepenėles ir gerai paskrudiname.
- Liko daržovės, dedame morkas, troškiname kol suminkštėja ir pradeda ruduoti, sudedame svogūnus. Po kiek laiko sudedame papriką ir dangčiu pridengiame keptuvę kelioms minutėms. Sudedame smulkintą pomidorą, česnaką ir čili, dedame šaukštą medaus ir gerai maišome, esant reikalui įpilame sultinio, įberiame druskos ir pipirų. Ištirpus medui, sudedame apkepintus skrandžius, širdeles, triušieną ir kepenėles, maišome įpildami sultinio. Paruoštą užkandį sudedame į dubenį ir papuošiame marinuoto agurko juostelėmis ir prieskoninėmis žolėmis. Skanaus.
Pabaigai…
Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.