Bulvių ir salierų blynai
Ingredientai ir gaminimo eiga pateikti apačioje.
Ingredientai
- bulvės: 4 ganėtinai nemažos
- salieros šaknys: 1 nedidelė
- morkos: 1 didelė
- česnakas: 2 skiltelės
- citrinos sultys: 1 šaukštas
- kiaušiniai: 3
- miltai: 2 šaukštai
- druska
- pipirai
- aliejus: kepimui
Gaminimo eiga
- Pirmiausia daržoves nulupkite bei sutarkuokite stambia tarka arba tiesiog supjaustykite smulkia pjaustykle. Būtų labai gerai viską sudėti į kiaurasamtį arba sietelį bei perplauti šaltu vandeniu, o paskui išversti ant popierinio rankšluosčio bei vandenį kiek įmanoma geriau nusausinti. Tai Jums garantuos traškius blynus, tačiau jei labai tyngite – nieko tokio, pavyks ir praleidus šį punktą.
- Tuomet apšlakstykite citrinos sultimis, kad nejuoduotų. Dėkite sukapotą česnaką, įmuškite visus kiaušinius, suberkite miltus, gardinkite druska bei pipirais. Gerai išmaišykite.
- Galiausiai savo keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kabinkite šaukštą masės, pirštais nuspauskite skystį bei dėkite į karštus riebalus. Apkepkite iš abiejų pusių vidutiniškai kaitriai. Nereikalingą riebalų perteklių pašalinsite palikę blynus ant popierinio rankšluosčio. O dabar jau galime valgyti!
Pabaigai…
Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.