Bulvių vyniotinis
Ačiū, kad skaitote mano receptą. Jei turite idėjų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Ingredientai
- virtų maltų bulvių 1 kg,
- 3 kiaušinių,
- krakmolo 4 v.š.,
- raugintų kopūstų 0,5 kg,
- mėsos,
- svogūno,
- krapų,
- petražolių,
- miltų,
- aliejaus,
- druskos.
Gaminimo eiga
- Paruošiame mėsytę (aš ruošiu su triušieną, galima naudoti ir kitokią mėsą). Ją išverdame, sukapojame vidutiniais kubeliais. Sultinį pasidedame. Užkaičiame mūsų bulves, išverdame ir sumalame, įmuškite du kiaušinius, sudedame krakmolą ir miltus, pasūdome ir išmaišome. Pasmulkiname raugintus kopūstus, sudedame į įkaitintą keptuvėje aliejų ir troškiname iki paruduos. Pabaigoje į keptuvę supilame sultinį ir sudedame smulkintą svogūną. Iš bulvių tešlos padarome paplotį. Ant jo sudedame troškintus kopūstus, mėsą ir smulkintas prieskonines žoleles, susukame voleliu.
- Į skardą klojame kepimo popierių, ištepame aliejumi. Bulvių paruoštą vyniotinį aptepame išplaktu kiaušiniu ir šauname į orkaitę. Kepkite min. Patiekiant supjaustykite griežinėliais. Namuose nėra naminio rūgusio pieno, tiks ir kefyras. Skanaus.
Pabaigai…
Skonių derinimas gali iškelti patiekalą į aukštesnį lygį.