
Farširuotas moliūgas, keptas orkaitėje
Pasirodo moliūgas gali būti naudojamas ne tik halloweenui, bet ir pagaminti skanius pietus.
Ingredientai
- Du nedideli moliūgai
- 300-400 g. kiaulienos kumpio, mentės arba sprandinės
- 1-2 svogūnai
- 3-4 bulvės
- 1 pomidoras
- 200 g. grietinės
- Druskos, pipiro, žalumynų
- Aliiejaus
Gaminimo eiga
- Moliūgam nupjauname viršūnėles, kurias paskui naudosime kaip dangtį ir išskuobiame vidų
- Smulkiai supjaustome svogūnus
- Mėsą supjaustome kūbeliais maždaug 1*1cm
- Mėsą ir svogūną apkepiname keptuvėje
- Supjaustome bulves kūbeliais, panašiai, kaip mėsą .Dedame į keptuvę su mėsa ir svogūnais. Dedame druskos, pipirų pagal skonį ir viską apskrudiname
- Viską sudedame į moliūgų vidų. Ant viršaus uždedame riekelėmis pjaustytą pomidorą, uždedame nupjautą moliūgo viršų
- Moliūgo paviršių sutepame aliejumi, suvyniojame į foliją ir dedame į orkaitę
- Kepame 1-1,5 val.
Pabaigai…
Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.