Ispaniški mėsos kukuliai

Ispaniški mėsos kukuliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kaip gaminu surašiau žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Patiekalai visai šeimai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • jautiena: 0,5 kg
  • kiauliena: 0,5 kg
  • kiaušiniai: 1
  • šviesi duona: 50 g
  • pienas: 1/2 stiklinės
  • petražolių šakelės: 6-8
  • česnakas: 2 skiltelės
  • juodieji malti pipirai
  • druska
  • kedro riešutai: 1 sauja
  • miltai
  • alyvuogių aliejus: kepimui
  • Padažui:
  • pomidorai: 6-7
  • saldžiosios paprikos: 2

Gaminimo eiga
 

  • Pradžioje užmerkime duoną piene, paskui nuspauskime. Nulupkime ir susmulkinkime česnaką. Petražoles nuplaukime, smulkiai supjaustykime. Jautieną ir kiaulieną sumalkime su mėsmale. Paskui pridėkimė į faršą druskos, juodųjų maltų pipirų, kiaušinį, piene išmirkytą duoną, petražoles, česnaką, riešutus, labai gerai išmaišykime ir palikime bent pusvalandžiui pastovėti.
  • Tuomet suformuokime iš faršo kiek didesnius už graikinį riešutą rutuliukus (patariame: rankas pamirkykite į šaltą vandenį), apvoliokime miltuose.
  • Trečiame etape apkepkime rutuliukus alyvuogių aliejuje, kol susidarys apskrudusi plutelė (tokius kukulius netgi galima užšaldyti ateičiai).
  • Galiausiai dideliame puode su alyvuogių aliejumi apkepkime susmulkintas paprikas, sudėkime per sietelį pertrintus pomidorus bei įberkime druskos. Patroškinkime – minutes ant vidutinio kaitrumo viryklės. Sudėkime į padažą kukulius, patroškinkite dar maždaug – minučių.

Pabaigai…

Gaminant namuose galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir kiekį.
Recepto raktažodžiai Jautienos patiekalai, Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating