Ispaniški mėsos kukuliai
Kaip gaminu surašiau žemiau.
Ingredientai
- jautiena: 0,5 kg
- kiauliena: 0,5 kg
- kiaušiniai: 1
- šviesi duona: 50 g
- pienas: 1/2 stiklinės
- petražolių šakelės: 6-8
- česnakas: 2 skiltelės
- juodieji malti pipirai
- druska
- kedro riešutai: 1 sauja
- miltai
- alyvuogių aliejus: kepimui
- Padažui:
- pomidorai: 6-7
- saldžiosios paprikos: 2
Gaminimo eiga
- Pradžioje užmerkime duoną piene, paskui nuspauskime. Nulupkime ir susmulkinkime česnaką. Petražoles nuplaukime, smulkiai supjaustykime. Jautieną ir kiaulieną sumalkime su mėsmale. Paskui pridėkimė į faršą druskos, juodųjų maltų pipirų, kiaušinį, piene išmirkytą duoną, petražoles, česnaką, riešutus, labai gerai išmaišykime ir palikime bent pusvalandžiui pastovėti.
- Tuomet suformuokime iš faršo kiek didesnius už graikinį riešutą rutuliukus (patariame: rankas pamirkykite į šaltą vandenį), apvoliokime miltuose.
- Trečiame etape apkepkime rutuliukus alyvuogių aliejuje, kol susidarys apskrudusi plutelė (tokius kukulius netgi galima užšaldyti ateičiai).
- Galiausiai dideliame puode su alyvuogių aliejumi apkepkime susmulkintas paprikas, sudėkime per sietelį pertrintus pomidorus bei įberkime druskos. Patroškinkime – minutes ant vidutinio kaitrumo viryklės. Sudėkime į padažą kukulius, patroškinkite dar maždaug – minučių.
Pabaigai…
Gaminant namuose galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir kiekį.