Jautienos kamuoliukai

Jautienos kamuoliukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jūsų patarimai yra laukiami komentaruose apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Patiekalai visai šeimai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • jautiena: 600 g
  • mėtos šakelės: 3
  • česnakas: 3 skiltelės
  • kiaušiniai: 2
  • duonos riekelės: 4
  • miltai: 4 valgomieji šaukštai
  • pienas: 50 ml
  • augalinis aliejus: 150 g
  • prieskoninės žolelės (čiobreliai, mairūnas, bazilikas): 1/2 arbatinio šaukštelio
  • kvapniųjų pipirų: truputėlis
  • druska
  • augalinis aliejus: kepimui
  • žalumynai: papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia duoną užmerkime piene. Nusunkime. Duoną ir jautieną sumalkime mėsmale. Mėtos lapelius stambiai supjaustykime. Česnaką nulupkime ir išspauskime.
  • Tuomet į faršą sudėkime mėtas, česnaką, įmuškime vieną kiaušinį, sudėkime prieskonines žoles, kvapniuosius pipirus, druską, viską gerai išmaišykime. Likusius kiaušinius išplakime su trupučiu druskos.
  • Trečiame etape iš faršo formuokime kamuoliukus. Iš pradžių juos apvoliokime miltuose, o tada apvoliokime kiaušinių plakinyje.
  • Galiausiai jautienos rutuliukus kepkime įkaitintame augaliniame aliejuje – kepkime maždaug minutes. Paruoštus kamuoliukus papuoškime žalumynais. Ragaujam!

Pabaigai…

Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.
Recepto raktažodžiai Jautienos patiekalai, Mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating