Jautienos kamuoliukai
Jūsų patarimai yra laukiami komentaruose apačioje.
Ingredientai
- jautiena: 600 g
- mėtos šakelės: 3
- česnakas: 3 skiltelės
- kiaušiniai: 2
- duonos riekelės: 4
- miltai: 4 valgomieji šaukštai
- pienas: 50 ml
- augalinis aliejus: 150 g
- prieskoninės žolelės (čiobreliai, mairūnas, bazilikas): 1/2 arbatinio šaukštelio
- kvapniųjų pipirų: truputėlis
- druska
- augalinis aliejus: kepimui
- žalumynai: papuošimui
Gaminimo eiga
- Pirmiausia duoną užmerkime piene. Nusunkime. Duoną ir jautieną sumalkime mėsmale. Mėtos lapelius stambiai supjaustykime. Česnaką nulupkime ir išspauskime.
- Tuomet į faršą sudėkime mėtas, česnaką, įmuškime vieną kiaušinį, sudėkime prieskonines žoles, kvapniuosius pipirus, druską, viską gerai išmaišykime. Likusius kiaušinius išplakime su trupučiu druskos.
- Trečiame etape iš faršo formuokime kamuoliukus. Iš pradžių juos apvoliokime miltuose, o tada apvoliokime kiaušinių plakinyje.
- Galiausiai jautienos rutuliukus kepkime įkaitintame augaliniame aliejuje – kepkime maždaug minutes. Paruoštus kamuoliukus papuoškime žalumynais. Ragaujam!
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.