Naminis mėsainis
Naminiai mėsainiai ne tik skanūs, bet ir daug sveikesni už greitojo maisto patiekalus. Gamindami mėsainius patys, galite kontroliuoti ingredientus, įskaitant riebalų ir natrio kiekį. Be to, galite pridėti šviežių daržovių ir prieskoninių žolelių, kurios suteikia papildomo skonio ir maistingumo. Tad kodėl gi nepabandžius? Jūsų skonio receptoriai jums padėkos!
Ingredientai
- 2-3 burgeriams reikės:
- Bandelių
- 200gr faršo (pas mane buvo pusiau jautiena, pusiau kiauliena)
- Pusės svogūno
- Pekino kopūsto arba iceberg salotų
- Pomidoro
- Sūrio (būna tie specialūs burgeriams, keturkampiai)
- Majonezo
- Pomidorų padažo
- Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia faršą sumaišykite su druska ir pipirais, susmulkinto svogūno ir palikite kažkuriam laikui susitūpėti. Vėliau drėgnomis rankomis suformuokite plokščią kotletuką (padaryti jį gerokai platesnį nei bandelė). Kepti, kol iškeps, o gale ant jo uždėti riekelę sūrio ir leisti šiek tiek išsilydyti, o tada jau galite nuimti nuo keptuvės.
- Bandelėlę perpjaukite išilgai į tris dalis (galima ir dvi), patepkite majonezu, sudėkite susmulkintas salotas, o ant jų dėkite mėsytę su sūriu ir užpilkite pomidorų padažu. Tada ant visko uždėkite dar vieną dalį bandelės, patepkite ją majonezu, uždėkite šiek tiek salotų ir kelis griežinėlius pomidoro. Galiausiai uždėkite viršutinę dalį.
- Jei darėte iš dviejų dalių, tai ant mėsos uždėti pomidoro ir viršutinę dalį.
Pabaigai…
Nebijokite išbandyti naujų technikų ar ingredientų.