Pomidorų, bekono ir kiaušinio skrebutis
Informacija apie receptą pateikta žemiau.
Ingredientai
- 1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos (atšildyti)
- 2 puodeliai vyšninių pomidorų (perpjautų per pusę)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis supjaustytų šviežių čiobrelių
- druskos
- pipirų
- 5 kiaušinių (atitinkamai kiek turite tešlos)
- 125g tarkuoto sūrio
- 8 gabalėlių plonai pjaustyto bekono
Gaminimo eiga
- Įkaitiname orkaitę iki laipsnių. Ant kepimo popieriaus išdėliojame tešlos lakštus, padarome juos kvadrato formos (apipjaustome). Viduryje skrebučio lengvai įpjauname dar vieną kvadratą, paliekame apie m nuo kraštų.
- Kol šąlą tešla, atskirame inde sumaišome per pus perpjautus vyšninius pomidorus, alyvuogių aliejų ir čiobrelius. Užberiame druskos, pipirų.
- Išplakame vieną kiaušinį ir juo užtepame skrebučių kraštus. Į vidurį skrebučio įberiame sūrio, jau paruošto pomidorų mišinio ir ant viršaus uždedame plonai pjaustyto bekono. Kepame ~min, kol pakyla kraštai ir tešla truputį paskrunda.
- Su šaukšteliu įspaudžiame skrebučio vidurį, kad bekonas pasidarytų lyg lovelis ir čia atsargiai įmušame kiaušinį. Kepame kol baltymas iškeps, o trinys liks skystas. (apie -min)
- SKANAUS.
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.