Pomidorų kąsneliai
Pomidorai puikiai tinka ne tik salotoms ar garnyrui, iš jų galima pasigaminti ir labai skanius vasariškus užkandukus! Tikriausiai visi žino, kokia skani yra “fried chicken”, tad šiandien siūlome išmėginti ne ką prastesnius “fried tomatoes”! Traškūs išorėje ir minkšti viduje, su padažu ar paprastai, puikiai tiks užkandžių stalui!
Ingredientai
- Maži pomidoriukai
- 1 puodelis džiūvėsėlių
- 20-30 g lydyto sviesto
- 50g tarkuoto parmezano
- Miltai apvoliojimui
- 2 plakti kiaušiniai apvoliojimui
- Priedai: druska, pipirai, paprika, žalumynai ir kiti mėgstami
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Į dubenį suberkite džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą sūrį, supilkite lydytą sviestą bei pagardinkite priedais. Viską gerai išmaišykite.
- Nuplautus pomidoriukus apvolioti miltuose, kiaušinyje, tuomet vėl miltuose bei kiaušinyje, galiausiai pasiruoštuose džiūvėsėliuose.
- Pomidorus sudėkite ant skardos, padengtos kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje apie 20 min, kol džiūvėsėliai gražiai apskrus ir apruduos.
- Puikiai tinka su mėgstamu padažu, natūraliu jogurtu, pagardintu žolelėmis. Skanaus!
Pabaigai…
Kai kyla abejonės, paprastumas gali išryškinti ingredientų kokybę.