Švilpikai

Švilpikai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai ir recepto eigos aprašymas yra apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai visai šeimai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • bulvių: 800 gramų (virtų)
  • miltų: 100 gramų
  • kiaušinių: 1
  • druskos
  • juodųjų ipirų
  • Padažui:
  • rūkytos šoninės: 400 gramų
  • grietinės: 4 valgomieji šaukštai
  • svogūnų: 1
  • prieskoninių žalumynų: žiupsnelis

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia bulves išverdame, sutriname, įmušame vieną kiaušinį, suberiame miltus bei viską gerai išmaišome.
  • Tuomet tešlą padaliname į keletą dalių, iš kiekvienos dalies suformuojame po “dešrą” bei supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
  • Tada kepimo skardą ištepame sviestu, sudedame švilpikus bei kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Maždaug po minučių iš kiekvienos pusės.
  • Padažo gamyba: šoninę supjaustome gabaliukais ir ją pakepiname.
  • Tada įdedame smulkiai supjaustytą svogūną.
  • Galiausiai riebalus išpilame, sudedame grietinę bei žalumynus.
  • Pilame padažą ant švilpikų ir valgome!

Pabaigai…

Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating