Švilpikai
Ingredientai ir recepto eigos aprašymas yra apačioje.
Ingredientai
- bulvių: 800 gramų (virtų)
- miltų: 100 gramų
- kiaušinių: 1
- druskos
- juodųjų ipirų
- Padažui:
- rūkytos šoninės: 400 gramų
- grietinės: 4 valgomieji šaukštai
- svogūnų: 1
- prieskoninių žalumynų: žiupsnelis
Gaminimo eiga
- Pirmiausia bulves išverdame, sutriname, įmušame vieną kiaušinį, suberiame miltus bei viską gerai išmaišome.
- Tuomet tešlą padaliname į keletą dalių, iš kiekvienos dalies suformuojame po “dešrą” bei supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
- Tada kepimo skardą ištepame sviestu, sudedame švilpikus bei kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Maždaug po minučių iš kiekvienos pusės.
- Padažo gamyba: šoninę supjaustome gabaliukais ir ją pakepiname.
- Tada įdedame smulkiai supjaustytą svogūną.
- Galiausiai riebalus išpilame, sudedame grietinę bei žalumynus.
- Pilame padažą ant švilpikų ir valgome!
Pabaigai…
Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.