Tigrinės krevetės su šaloto ir totorišku padažais

Tigrinės krevetės su šaloto ir totorišku padažais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nuotraukoje matomi ingredientai nurodyti apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Patiekalai visai šeimai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 kg keptų, nuluptų ir su uodegėlėmis tigrinių krevečių
  • Šaloto padažas
  • 2 1/2 šaukšto baltojo vyno acto
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 smulkiai pjaustyto šaloto
  • 1 šaukštas supjaustyto laiškinio česnako
  • Totoriškas padažas
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 1 laimo žievelė ir sultys
  • 1 didelis kiaušinio trynys
  • 1 maža česnako skiltelė
  • 1 puodelis alyvuogių aliejaus
  • 1 smulkiai supjaustytas raudonas čili pipiras
  • 3 šaukštai susmulkintos šviežios kalendros

Gaminimo eiga
 

  • Šaloto padažas: mažame dubenėlyje plakite actą ir iš lėto pilkite aliejų. Suberkite šalotą ir laiškinį česnaką, įberkite druskos, pipirų ir padėkite į šalį.
  • Totoriškas padažas: mažame malimo indelyje sumaišykite garstyčias, šaukštą laimo sulčių, kiaušinio trynį ir česnaką. Lėtai pilkite aliejų. Visą masę perpilkite į kitą indą, sudėkite čili pipirą, kalendrą ir laimo žievelę bei įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite.
  • Patiekimas: supilkite padažus į mažus indelius. Ant padėklo išdėliokite traiškytą ledą ir pabarstykite jį druska. Ant ledo sudėkite krevetes ir padažus.

Pabaigai…

Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.
Recepto raktažodžiai Jūros gėrybių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating