Tigrinės krevetės su šaloto ir totorišku padažais
Nuotraukoje matomi ingredientai nurodyti apačioje.
Ingredientai
- 1 kg keptų, nuluptų ir su uodegėlėmis tigrinių krevečių
- Šaloto padažas
- 2 1/2 šaukšto baltojo vyno acto
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/2 smulkiai pjaustyto šaloto
- 1 šaukštas supjaustyto laiškinio česnako
- Totoriškas padažas
- 1 šaukštas garstyčių
- 1 laimo žievelė ir sultys
- 1 didelis kiaušinio trynys
- 1 maža česnako skiltelė
- 1 puodelis alyvuogių aliejaus
- 1 smulkiai supjaustytas raudonas čili pipiras
- 3 šaukštai susmulkintos šviežios kalendros
Gaminimo eiga
- Šaloto padažas: mažame dubenėlyje plakite actą ir iš lėto pilkite aliejų. Suberkite šalotą ir laiškinį česnaką, įberkite druskos, pipirų ir padėkite į šalį.
- Totoriškas padažas: mažame malimo indelyje sumaišykite garstyčias, šaukštą laimo sulčių, kiaušinio trynį ir česnaką. Lėtai pilkite aliejų. Visą masę perpilkite į kitą indą, sudėkite čili pipirą, kalendrą ir laimo žievelę bei įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite.
- Patiekimas: supilkite padažus į mažus indelius. Ant padėklo išdėliokite traiškytą ledą ir pabarstykite jį druska. Ant ledo sudėkite krevetes ir padažus.
Pabaigai…
Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.