Žuvies suktinukai su pomidorais

Žuvies suktinukai su pomidorais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Trumpas aprašymas, o daugiau informacijos rasite žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai visai šeimai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • baltos žuvies filė: 5-6 (pangasija, jūros lydeka arba menkė)
  • vyšniniai pomidorai: 200-300 gramų
  • alyvuogių aliejus: 2-3 šaukštai
  • citrinos sultys: 1 šaukštas
  • šviežias bazilikas: 1/2 šaukšto (sukapotas)
  • druska
  • šviežiai malti juodieji pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia sukapotą baziliką sumaišykime su šaukštu alyvuogių aliejaus bei citrinos sultimis.
  • Tuomet žuvį nuplaukime, nusausinkime bei įtrinkime pasiruoštu baziliko ir aliejaus mišiniu. Padėkime į šaldytuvą maždaug valandai.
  • Tada pomidorus nuplaukime, atidėkime vėlesniam laikui. Kitus perpjaukime per pusę, sudėkime ant kepimo skardos, pašlakstykime alyvuogių aliejumi bei užberkime šiek tiek druskos.
  • Po to imkime po vieną žuvies filė, pabarstykime druska, bei apvyniokime apie pomidorą. Suktinuką sutvirtinkime mediniu iešmeliu. Tuomet suktinukus sudėkime į aliejumi pašlakstytą kepimo indą.
  • Žuvį dėkimė į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie minučių. (priklauso nuo žuvies filė storio).
  • Pomidorus kepkime maždaug minučių laipsnių orkaitėje (virš žuvies).
  • Galiausiai iškeptus pomidorus pabarstykime pipirais bei patiekime su suktinukais. Ragaujame! Skanaus 🙂

Pabaigai…

Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.
Recepto raktažodžiai Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating