Žuvies suktinukai su pomidorais
Trumpas aprašymas, o daugiau informacijos rasite žemiau.
Ingredientai
- baltos žuvies filė: 5-6 (pangasija, jūros lydeka arba menkė)
- vyšniniai pomidorai: 200-300 gramų
- alyvuogių aliejus: 2-3 šaukštai
- citrinos sultys: 1 šaukštas
- šviežias bazilikas: 1/2 šaukšto (sukapotas)
- druska
- šviežiai malti juodieji pipirai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sukapotą baziliką sumaišykime su šaukštu alyvuogių aliejaus bei citrinos sultimis.
- Tuomet žuvį nuplaukime, nusausinkime bei įtrinkime pasiruoštu baziliko ir aliejaus mišiniu. Padėkime į šaldytuvą maždaug valandai.
- Tada pomidorus nuplaukime, atidėkime vėlesniam laikui. Kitus perpjaukime per pusę, sudėkime ant kepimo skardos, pašlakstykime alyvuogių aliejumi bei užberkime šiek tiek druskos.
- Po to imkime po vieną žuvies filė, pabarstykime druska, bei apvyniokime apie pomidorą. Suktinuką sutvirtinkime mediniu iešmeliu. Tuomet suktinukus sudėkime į aliejumi pašlakstytą kepimo indą.
- Žuvį dėkimė į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie minučių. (priklauso nuo žuvies filė storio).
- Pomidorus kepkime maždaug minučių laipsnių orkaitėje (virš žuvies).
- Galiausiai iškeptus pomidorus pabarstykime pipirais bei patiekime su suktinukais. Ragaujame! Skanaus 🙂
Pabaigai…
Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.