Virtas kiaušinis su ančiuviais ir pomidorais
Šis derinys puikiai tinka pusryčiams arba lengviems pietums. Kiaušinis ir ančiuviai kartu su šviežiais pomidorais, baziliku ir duona, aptepta meškiniu česnako sviestu, suteikia subtilų skonį ir malonų traškumą. Ar kada bandėte šį paprastą, bet neįprastą derinį?
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui užvirinti ir kiaušiniams virti)
- Peilis (Pomidorams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Pomidorams ir duonai pjaustyti)
Ingredientai
Ingredientai
- 1 vnt Virtas kiaušinis - Kietai virtas
- 1 a.š. Majonezas
- 3 vnt Ančiuviai
- 3 vnt Vyšniniai pomidorai - Perpjauti per pusę
- Pipirai - Pagal skonį
- Keletas lapelių Bazilikas - Šviežias
- 1 riekelė Duona - Aptepta meškiniu česnako sviestu
Gaminimo eiga
- Kiaušinį išvirkite kietai. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite per pusę.
- Kiekvieną kiaušinio pusę aptepkite majonezu ir uždėkite po gabalėlį ančiuvio.
- Pomidorus perpjaukite per pusę ir išdėliokite aplink kiaušinius. Pagardinkite pipirais ir papuoškite šviežiais baziliko lapeliais.
- Patiekite su duonos riekelė, aptepta meškiniu česnako sviestu. Mėgaukitės!
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka eksperimentams su prieskoniais. Galite pridėti kaparėlių ar pakeisti ančiuvius kitomis jūros gėrybėmis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 15gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 250mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg