Vokiški šniceliai su pastarnokų-žirnelių piurė

Vokiški šniceliai su pastarnokų-žirnelių piurė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Puikūs pietūs be jokių netikėtumų. Moliūgų rupiniai paniravimui prideda malonų skonį. Šis receptas su vokiškais šniceliais, bulvių ketvirčiais ir pastarnokų-žirnelių piurė yra paprastas ir skanus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Vokiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gili, kepti šnicelius)
  • Karšto oro gruzdintuvė (Bulvėms kepti)
  • Blenderis (Piurė gaminimui)
  • Puodas (Pastarnokams virti)

Ingredientai
  

Šniceliai

  • 4 vnt Kiaulienos nugarinė - Be kaulo
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 2 vnt Kiaušiniai - Plakti
  • 200 g Moliūgų rupiniai
  • 100 ml Augalinis aliejus - Kepimui

Pastarnokų-žirnelių piurė

  • 2 vnt Pastarnokai - Nulupti ir supjaustyti
  • 100 g Šaldyti žirneliai
  • 1 vnt Sviesto gabalas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Keletas lapelių Raudonėlis
  • 50 ml Grietinėlė

Bulvių ketvirčiai

  • 4 vnt Bulvės - Supjaustytos ketvirčiais
  • 1 a.š. Almond BBQ rub prieskoniai
  • Keletas šakelių Rozmarinas
  • 1 šlakelis Augalinis aliejus

Gaminimo eiga
 

  • Bulvių ketvirčius iškepkite karšto oro gruzdintuvėje, pagardindami Almond BBQ rub prieskoniais, rozmarinu ir šlakeliu aliejaus. Kepkite 180°C temperatūroje 24 minutes.
  • Pastarnokus išvirkite ir suberkite šaldytus žirnelius. Kai vanduo vėl užvirs, nukoškite, pridėkite sviesto, druskos, baltųjų pipirų ir raudonėlio. Viską sutrinkite blenderiu. Įpilkite šlakelį grietinėlės ir pertrinkite.
  • Kiaulienos nugarinę plonai išmuškite, gardinkite druska ir pipirais. Merkite į kiaušinio plakinį ir moliūgų rupinius. Kepkite įkaitintame aliejuje po keletą minučių kiekvieną pusę. Aliejaus negailėkite.
  • Ant šnicelio visada užvarvinkite citrinos sulčių. Patiekite su pastarnokų-žirnelių piurė ir bulvių ketvirčiais.

Pabaigai…

Moliūgų rupiniai suteikia šniceliams unikalų skonį ir traškumą. Šis patiekalas puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Moliūgų rupiniai, Pastarnokų piurė, Šnicelis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating