
Vokiški šniceliai su pastarnokų-žirnelių piurė
Puikūs pietūs be jokių netikėtumų. Moliūgų rupiniai paniravimui prideda malonų skonį. Šis receptas su vokiškais šniceliais, bulvių ketvirčiais ir pastarnokų-žirnelių piurė yra paprastas ir skanus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili, kepti šnicelius)
- Karšto oro gruzdintuvė (Bulvėms kepti)
- Blenderis (Piurė gaminimui)
- Puodas (Pastarnokams virti)
Ingredientai
Šniceliai
- 4 vnt Kiaulienos nugarinė - Be kaulo
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 2 vnt Kiaušiniai - Plakti
- 200 g Moliūgų rupiniai
- 100 ml Augalinis aliejus - Kepimui
Pastarnokų-žirnelių piurė
- 2 vnt Pastarnokai - Nulupti ir supjaustyti
- 100 g Šaldyti žirneliai
- 1 vnt Sviesto gabalas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Keletas lapelių Raudonėlis
- 50 ml Grietinėlė
Bulvių ketvirčiai
- 4 vnt Bulvės - Supjaustytos ketvirčiais
- 1 a.š. Almond BBQ rub prieskoniai
- Keletas šakelių Rozmarinas
- 1 šlakelis Augalinis aliejus
Gaminimo eiga
- Bulvių ketvirčius iškepkite karšto oro gruzdintuvėje, pagardindami Almond BBQ rub prieskoniais, rozmarinu ir šlakeliu aliejaus. Kepkite 180°C temperatūroje 24 minutes.
- Pastarnokus išvirkite ir suberkite šaldytus žirnelius. Kai vanduo vėl užvirs, nukoškite, pridėkite sviesto, druskos, baltųjų pipirų ir raudonėlio. Viską sutrinkite blenderiu. Įpilkite šlakelį grietinėlės ir pertrinkite.
- Kiaulienos nugarinę plonai išmuškite, gardinkite druska ir pipirais. Merkite į kiaušinio plakinį ir moliūgų rupinius. Kepkite įkaitintame aliejuje po keletą minučių kiekvieną pusę. Aliejaus negailėkite.
- Ant šnicelio visada užvarvinkite citrinos sulčių. Patiekite su pastarnokų-žirnelių piurė ir bulvių ketvirčiais.
Pabaigai…
Moliūgų rupiniai suteikia šniceliams unikalų skonį ir traškumą. Šis patiekalas puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg