Abrikosų plokštainis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

2 skardinės (900 g) konservuotų abrikosų
300 g minkšto sviesto arba margarino
150 g miltinio cukraus
4 kiaušiniai
3 šaukštai citrinų sulčių
300 g aukščiausios rūšies miltų
miltinio cukraus
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Nupilti abrikosų sunką ir vaisius gerai nuvarvinti. Sviestą arba margariną sudėti į dubenį,suberti cukrų,įmušti kiaušinius,supilti citrinų sultis ir miltus.
2
Išmaišyti plaktuvu,paskui padidinti jo apsukas ir maišyti dar min. iki vientisos masės. Skardą ištepti riebalais,pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą. Ją išlyginti mentele ir dailiai sudėti abrikosus perpjauta pusele žemyn.
3
Pašauti į karštą orkaitę.Iškepusį dar karštą plokštainį pabarstyti miltiniu cukrumi. Tik tada,kai kepinys visai atauš,galima supjaustyti gabaliukais.