Aguonų ir mandarinų desertas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tai dar vienas Kalėdinis užkandis arba desertas, kuriam neprireiks daug laiko, pastangų, ypatingų produktų, o rezultatas nudžiugins.

Ingredientai

4 mandarinai
5 išplakti kiaušiniai
2 stiklinės pieno
150 g cukraus
2 šaukštai vanilinio cukraus
2 šaukštai rudojo cukraus
3 šaukštai aguonų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Kepimo formeles ištepti sviestu arba padengti kepimo popieriumi.
2
Į puodą supilti pieną, suberti 100 g cukraus, vanilinį cukrų, aguonas, maišyti kol, cukrus ištirps, palaukti, kol pienas užvirs, tuomet nukelti jį nuo ugnies.
3
Likusį 50 g cukraus kaitinti keptuvėje, kol suskystės, tuomet supilstyti į formeles.
4
Į atvėsusį pieną supilti išplaktus kiaušinius, viską kartu gerai išplakti ir supilti į formeles ant suskystinto cukraus.
5
Formeles sudėti į kepimo indą, jį iki pusės pripilti vandens. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min. (kol kremas sustings). Iškepusius labai gerai atvėsinti.
6
Mandarinus nulupti ir apkepti su ruduoju cukrumi. Kai atvės, gautu mandarinu kremu papuoši atvėsusius desertus formelėse.