Bananiniai avižinių dribsnių ir riešutų sviesto keksiukai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Ir kokių tik nebūna keksiukų! Įvairiausių skonių, priedų, formų...Visgi, dauguma jų pagaminti naudojant saldiklius, priedus ir nėra maistingi. Mes kviečiame pasigaminti ne tik labai gardžius, purius, bet ir daug maistingesnius, sveikesnius, energijos suteikiančius keksiukus iš avižinių dribsnių, bananų ir riešutų sviesto!

Ingredientai

1 puodelis pilno grūdo miltų
1 puodelis avižinių dribsnių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštas cinamono
Žiupsnelis druskos
2 dideli gerai prinokę bananai
1 puodelis riešutų sviesto
0.5 puodelio medaus
1 puodelis graikiško jogurto
0.5 puodelio pieno (vegetariškai versijai - migdolų ar kito mėgstamo pieno)
1 kiaušinis
Šiek tiek vanilės ekstrakto
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Dubenyje sumaišyti miltus, dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir žiupsnelį druskos.
2
Kitame dubenyje sutrinti bananus, supilti riešutų sviestą, medų, graikišką jogurtą, pieną, įmušti kiaušinį bei pagardinti vanile, viską gerai išmaišyti.
3
Sumaišyti abejų dubenėlių turinį kartu ir labai gerai išmaišyti iki vientisos masės, kuri turi gautis tirštoka.
4
Tuomet viską sudėti į keksiukų formeles ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min, kol keksiukai iškils ir gražiai paruduos.
5