Bandelės su cinamonu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Visiems puikiai žinomos bandelės su cinamonu.

Ingredientai

750 g kvietinių miltų,
80 g cukraus,
70 g sviesto,
2 kiaušiniai,
20 g mielių,
stiklinė pieno,
žiupsnelis druskos,
cukraus miltelių,
5-6 šaukštai malto cinamono,
3 šaukštai tarkuotų apelsinų žievelių.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Ištrinkite mieles su šaukšteliu cukraus ir supilkite pusę šilto pieno.
2
Į mišinį suberkite pusę miltų, gerai išplakite, gautą tešlą apibarstykite miltais, uždenkite drobės atraiža ir pastatykite šiltai kol tešla iškils. Kai tešla iškils ir pradės slūgti, supilkite likusį pieną, kiaušinių plakinį, pusę cukraus, apelsinų žieveles bei žiupsnelį druskos.
3
Išmaišykite, supilkite likusius miltus ir išminkykite.
4
Prieš baigiant minkyti, supilkite ištirpintą sviestą. Išminkytą tešlą uždenkite drobe ir pastatykite šiltai. Tešlos tūris turi padidėti dukart, be to, ji turi atšokti nuo dubens sienelių.
5
Iš paruoštos tešlos suformuokite pailgų paplotėlių, patepkite juos ištirpintu sviestu, pabarstykite cukrumi, cinamonu, suvyniokite ritinėlius, sulenkite kiekvieną pusiau, sujunkite kraštus ir sujungimo vietose dukart išilgai įpjaukite. Bandeles kepkite įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus milteliais.