Blyneliai iš svogūnų žiedelių

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Blyneliai iš svogūnų žiedelių tai patiekalas skirtas visiems blynų ir lietinių mėgėjams.

Ingredientai

svogūnai: 1
miltai: 1 stiklinė
aliejus: 2 šaukštai
kiaušiniai: 1
vanduo arba pienas: 1/2 stiklinės
druska
malti pipirai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Svogūną supjaustykite žiedais, suberkite į sietelį ir keletą minučių palaikykite verdančiame vandenyje. Išėmę nuvarvinkite, pasūdykite, pabarstykite pipirais.
2
Į miltus įmuškite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, pasūdykite, išmaišykite ir įpilkite vandens arba pieno, kad tešla išeitų truputį tirštesnė negu įprastiems blynams.
3
Paskui sukrėskite standžiai išplaktą kiaušinio baltymą, išmaišykite. Svogūno žiedelius mirkykite tešloje ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant mažos ugnies.
4
Žiūrėkite, kad tešla per greitai neapskrustų, nepamirškite apversti.
5
Galima tiekti su grybų arba aštriu pomidorų padažu.