Blyneliai su alumi

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Puikūs blyneliai mėgstantiems alų.   Blynelius galima paruošti iš anksto ir vėliau prieš tiekiant tiesiog pašildyti orkaitėje.

Ingredientai

miltai: 300 g
alus: 1/2 l
kiaušiniai: 3
grietinė: 1 šaukštas
druska
cukrus: pagal skonį
malti džiūvėsėliai
pienas
aliejus: kepti
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Kiaušinių trynius ištrinkite su grietine.
2
Įberkite druskos ir cukraus.
3
Įpilkite stiklinę alaus ir viską išplakite.
4
Berkite miltus, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų, supilkite likusį alų.
5
Išplaktus kiaušinių baltymus taip pat krėskite į tešlą, viską dar kartą išmaišykite.
6
Šaukštu pilkite blynelių tešlą į karštą lašiniais suteptą keptuvę, stenkitės, kad blynelis būtų kuo plonesnis.
7
Apkepkite iš vienos pusės.
8
Apkepusią pusę gardinkite įdaru: mėsos paštetu, džemu, varške ir t.t.
9
Blyną suvyniokite į vamzdelį, pamirkykite likusio kiaušinio ir pieno mišinyje, apiberkite džiūvėsėliais ir apkepkite.