Blyneliai su varške

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Paprasti, bet neprasti blynai su varške.

Ingredientai

Įdarui:
varškė: 400-500 g
kiaušiniai: 3
džiūvėsėliai: 1 šaukštas
saldi grietinėlė, sviestas arba margarinas: 250 g
grietinė: 100-200 ml
druska
cukrus: pagal skonį
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kiaušiniais, pagardinkite cukrumi, druska ir krėskite po šaukštelį šios masės ant kiekvieno blyno.
2
Suvyniokite vamzdelius arba sulankstykite vokelius, aptepkite juos išsuktu likusio kiaušinio tryniu, apvoliokite džiūvėsėliuose, apkepkite karštame svieste arba margarine iš abiejų pusių.
3
Paskui sudėkite blynelius į gilią sviestu išteptą keptuvę, apipilkite grietine ir šaukite į neaukštos temperatūros orkaitę 20 minučių.