Blynų apkepas su špinatais arba sūriu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Blynų apkepas su špinatais arba sūriu tai greitai pagaminamas apkepas, kuris tikrai patiks visai jūsų šeimai ar pradžiugins netikėtai užsukusius svečius.

Ingredientai

Tešlai:
miltai: 250 g
pienas: 3 stiklinės
kiaušiniai: 3
cukrus: 1 šaukštas
druska: 1/2 šaukštelio
Kepti:
sviestas arba margarinas: 1 šaukštas
malti džiūvėsėliai
aliejus
Sūrio įdarui:
tepamas grietinės sūris: 200 ml
krienai: 1 šaukštelis (tarkuoti)
krapai
Špinatų ir varškės įdarui:
Špinatai: 300 g
varškė: 200 g
kietasis sūris: 50 g
grietinėlė 100 ml (riebi)
muskatai
druska
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į sūrį dėkite krienus ir smulkiai pjaustytų krapų, viską suplakite plaktuvu.
2
Jei gaminsite blynus su špinatų ir varškės įdaru, špinatus nušutinkite, pridėkite varškę, plaktą grietinėlę ir viską pagardinkite žiupsneliu muskatų, bei druska.
3
Kai tepsite įdarą ant blynų, dar pabarstykite tarkuotu sūriu.
4
Paruoškite lietinių tešlą. Truputį kiaušinio plakinio atidėkite - jį panaudosite aptepti apkepo viršui.
5
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir iškepkite blynus.
6
Vieną blynų pusę pakepkite ilgiau, kad paskrustų.
7
Sutepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais kepimo formą, dėkite į ją blynus - paskrudinta puse į apačią, vis sluoksniuodami su pasiruoštu įdaru.
8
Galiausiai viršutinį blyną patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite džiūvėsėliais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių.
9
Baigę apverskite į lėkštę.
10
Atskirai prie apkepo tiekite sviesto, saldaus padažo.