Brokolių ir vištienos apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Lengvas ir gana sveikas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų pietums ir ne tik! Jame gausu maistingųjų medžiagų, pasigaminkite ir įsitikinkite, kad labai lengva valgyti skaniai ir sveikai!

Ingredientai

1 didelė brokolio galva
400 g vištienos filė
1 šaukštas aliejaus
200 g bolivinės balandos
1 puodelis vištienos sultinio
1 stiklinė migdolų pieno (galima naudoti ir kitokį)
Prieskoniai: druska, pipirai
50 g miltų
30 g parmezano sūrio
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Nurinkti brokolį.
2
Smulkiai supjaustyti vištieną.
3
Patepti aliejumi kepimo indą ir suberti bolivinę balandą.
4
Keptuvėje pagarinti brokolius.
5
Į kitą įkaitintą indą supilti vištienos sultinį, pieną, pagardinti druska, pipirais, pamaišyti, suberti miltus, dar kartą pamaišyti.
6
Gautą masę supilti į kepimo indą su bolivine balanda, Išmaišyti, sudėti vištienos gabaliukus, dalį sūrio. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30-40 min.
7
Į kepimo indą sudėti troškintus brokolius, sudėti likusį sūrį.
8
Pakepti orkaitėje dar 5-10 min.
9
10