Bulvės su baravykais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Vaikystės skonis.

Ingredientai

50 g džiovintų baravykų,
1,5 kg (12 vnt.) nesukrintančių bulvių,
300 g šoninės, supjaustytos plonomis riekelėmis,
500 g grietinės,
2 ryšulėliai petražolių,
druskos, juodųjų pipirų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Baravykus užmerkite stiklinėje karšto vandens. Bulves apvirkite.
2
Nulupkite dar šiltas, atvėsinkite, išilgai įpjaukite, bet neperpjaukite.
3
Nupilkite nuo baravykų vandenį, bet jo neišpilkite.
4
Bulvėse esančias įpjovas praplėskite peiliu, į jas sudėkite baravykus, atsargiai paspausdami juos peiliu gilyn. Kiekvieną bulvę apsukite dviem šoninės riekelėmis.
5
Grietinę sumaišykite su vandeniu, kuriame mirkyti grybai, viską supilkite į didelį keptuvą.
6
Sudėkite bulves į formą vieną šalia kitos, pasūdykite. Uždenkite keptuvą ir pašaukite į iki 200 laipsnių C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 min.
7
Tada nuimkite dangtį ir dar 25-30 min. kepkite atvirame keptuve.
8
Per tą laiką vieną-du kartus apšlakstykite bulves skysčiu iš keptuvo.
9
Petražolių lapelius stambiai sukapokite ir apibarstykite iš orkaitės ištrauktas bulves.