Bulvių apkepas su kriaušėmis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

750 g bulvių,
300 g kriaušių (2-3),
150 g sūrio (rokforo arba kitokio su mėlynuoju pelėsiu),
200 ml pieno,
2 tryniai,
1 šaukštelis krakmolo,
40 g rūkytos šoninės.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Nuskustas bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
2
Kriaušes išilgai perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
3
Sūrį susmulkinkite kubeliais.
4
Apvalioje apkepo formoje, išteptoje riebalais, kaip vėduoklę išdėliokite bulves ir kriaušes - pradėkite nuo centro pakaitomis, kad vienas griežinėlis šiek tiek dengtų kitą.
5
Pieną sumaišykite su tryniais, krakmolu ir sūriu, užpilkite ant bulvių ir kriaušių. 45 min. kepkite vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsnių C), tada paskleiskite šoninės juosteles ir dar pakepkite 20 min.