Bulvių ir salierų blynai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

bulvės: 4 ganėtinai nemažos
salieros šaknys: 1 nedidelė
morkos: 1 didelė
česnakas: 2 skiltelės
citrinos sultys: 1 šaukštas
kiaušiniai: 3
miltai: 2 šaukštai
druska
pipirai
aliejus: kepimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia daržoves nulupkite bei sutarkuokite stambia tarka arba tiesiog supjaustykite smulkia pjaustykle. Būtų labai gerai viską sudėti į kiaurasamtį arba sietelį bei perplauti šaltu vandeniu, o paskui išversti ant popierinio rankšluosčio bei vandenį kiek įmanoma geriau nusausinti. Tai Jums garantuos traškius blynus, tačiau jei labai tyngite – nieko tokio, pavyks ir praleidus šį punktą.
2
Tuomet apšlakstykite citrinos sultimis, kad nejuoduotų. Dėkite sukapotą česnaką, įmuškite visus kiaušinius, suberkite miltus, gardinkite druska bei pipirais. Gerai išmaišykite.
3
Galiausiai savo keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kabinkite šaukštą masės, pirštais nuspauskite skystį bei dėkite į karštus riebalus. Apkepkite iš abiejų pusių vidutiniškai kaitriai. Nereikalingą riebalų perteklių pašalinsite palikę blynus ant popierinio rankšluosčio. O dabar jau galime valgyti!