Bulvių rageliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

500 g miltingų bulvių,
20 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
šauktas aliejaus,
1 smulkiai sukapotas svogūnas,
150 g fetos (ar kitokio avių sūrio),
ryšelis petražolių,
2 mielinės sluoksniuotos tešlos lakštai,
1 trynys,
2 šaukštai grietinėlės,
1 šaukštas rupios druskos,
pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Bulves sugrūskite į košę, pagardinkite druska ir pipirais. Alyvuoges sukapokite. Svogūnus pakepinkite aliejuje.
2
Alyvuoges, sutrupintą sūrį, sukapotus svogūnus ir petražoles įmaišykite į bulvių košę.
3
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos, supjaustykite 18x10 cm gabalėliais, perpjaukite įstrižai, ant kiekvieno dėkite šaukštą įdaro, susukite nuo plačiosios pusės ir suformuokite ragelį.
4
Trynį sumaišykite su grietinėle, aptepkite ragelius, pabarstykite rupia druska.
5
Kepkite 15-20 min. iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.