Burokėlių sriuba su naminės tešlos koldūnais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Burokėlių sriuba su naminiais koldūnais, kurių viduje slepiasi voveraitės grybai su triušienos gabaliukais – sodraus skonio ir spalvos, sveikas mūsų stalo maistas. Sriuba – tikrai nėra gydomasis patiekalas. Ji paįvairina mūsų racioną. Sriuba, vienas iš daugelio mūsų vartojamų patiekalų ir yra nuoviras. Jis gali būti daržovių, kruopų, mėsos, grybų arba žuvies ir priklausomai nuo to turėti tam tikrų savybių. Pavyzdžiui, kruopų nuoviras naudingas žmonėms, sergantiems virškinimo sistemos ligomis. Mėsos, grybų ar žuvies nuoviras turi daug ekstrakcinių medžiagų, kurios skatina virškinimo sulčių išskyrimą. Todėl sriubą vartojame kaip pirmą patiekalą, paruošti mūsų virškinimo sistemą kito maisto virškinimui. Tokia ir yra sriubos paskirtis. Ką į ją įdėsime, tą ir turėsime: daugiau grietinės, turėsime daugiau riebalų, jei įdėsime daugiau kruopų, bus daugiau angliavandenių“, – aiškino gydytoja.

Ingredientai

300 g triušienos
300 g voveraičių
2 marinuotų burokėlių
200 g miltų
2 kiaušinių
2 svogūnų
2sk. česnako
čili
1v.š. sviesto
grietinės
alyvuogių aliejaus
saliero
krapų
petražolių
lauro lapelių
pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į greitpuodį, (juo bus galima greičiau ir geriau paruošti burokėlius ir triušieną) sudedame marinuotus tarkuotus burokėlius, triušienos krūtinėlę, stuburą ir dubens kaulą, smulkintą svogūną, prieskoninių, truputį žolelių, uždarome puodą ir užkaičiame. Verdame min. Tuo tarpu ruošiame naminiams koldūnams tešlą. Dubenyje išmaišome miltus su druska ir supilame su aliejumi išplaktus kiaušinius. Minkome kol tešla tampa elastinga.
2
Išminkytą tešlą padalijame per pusę, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame min. Tuo metu, kol tešla noksta, ruošiame įdarą. Nulupame ir smulkiname svogūną, beriame į keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies, kol pjaustome truputį apvirtas voveraites. Padidiname ugnį ir sudedame į keptuvę grybus. Kepame min. paliekame sudėtą į atskirą dubenėlį, kol išvirs triušieną ir galėsime panaudoti sultinį įdaro gaminimui. Į sultinį dedame šaukštą grietinės nukauliname triušieną, pasmulkiname ir gerai visą keptuvėje keptą turinį išmaišome.
3
Imame tešlą, plonai iškočiojame. Įspaudžiame skritulius, ant vienos skridinėlio pusės dedame šaukštelį įdaro, kita puse šį įdarą užklojame ir šakute užspaudžiame kraštus. Galiausiai vieną koldūno kamputį sulipdome su kitu.
4
Užkaičiame puode nuvirusį sultinį su burokėliais ir prieskoniais, dedame juodųjų pipirų, lauro lapelį ir pagamintus koldūnus, verdame ant vidutinės ugnies min., kol visi pagaminti koldūnai iškyla. Tuo metu keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame susmulkintą svogūną bei sutrintus česnakus, šiek tiek čili, kepame porą minučių. Plonai supjaustome salierą ir “įmaišome į keptuvę”. Kepame min. Kai koldūnai išverda, į sriubą sudedame keptuvės turinį, susmulkintas prieskonines žoleles, maišant užviriname. Išpilstome sriubą į lėkštes, įdėdami po kelis naminius koldūnus su voveraitėmis ir triušienos mėsa, į kiekvieną lėkštę dedame šaukštelį grietinės. Skanaus.