ČACHOCHBILI arba vištiena pomidorų padaže

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

2 kg vištos sparnelių su nugarėlėmis
4 dideli svogūnai
2 skiltelės česnako
Miltai apvoliojimui
Druskos šaukštelis
Malti pipirai
Džiovinti bazilikai, kalendra
Vanduo
Pomidorų tyrė (arba trinti konservuoti pomidorai) 200 ml
Aliejaus kepimui, labai nedaug
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sparnelius nupjaustyti, nugarėles sukapoti į 4 dalis.
2
Miltus ir druską sumaišyti. Į įkaitintą su aliejumi keptuvę dėti apvoliotus miltų/druskos mišinyje sparnelius ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
3
Tada suberti kapotus svogūnus ir žoleles, permaišyti, kepti kol svogūnai suminkštės.
4
Aš atsiradusį riebalų perteklių nupyliau, tada supilti vandenį, tiek, kad iki pusės apsemtų mėsą ir troškinti, kol suminkštės, apie 30 min.
5
Tuomet išspausti česnaką, supilti pomidorų tyrę, atsargiai išmaišyti, ir dar troškinti ant mažos ugnies 10 min, ragaujant, ar netrūksta druskos, pipirų.
6
Patiekti galima su ryžiais. Tiks ir makaronai arba mūsų mylimos bulvės.