Chačapuri

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Chačapuri yra tradicinis gruzinų patiekalas, dažnai vadinamas sūriu įdaryta duona. Tai minkšta ir puri duona, įdaryta aromatingų sūrių deriniu, todėl ji yra pikantiškas ir gardus patiekalas. Chačapuri receptai gali būti įvairūs, o šis yra supaprastintas variantas. Ją galima koreguoti atsižvelgiant į asmeninius pageidavimus ir regioninius skirtumus.

Ingredientai

Miltai
Mielės
Pienas
Sviestas
Kiaušiniai
Fetos sūris
Mozzarella sūris
Druska
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sumaišykite mieles su šiltu pienu ir leiskite joms suaktyvėti.
2
Sumaišykite miltus, druską, ištirpintą sviestą, aktyvuotą mielių mišinį ir kiaušinius, kad susidarytų tešla.
3
Leiskite tešlai pakilti, kol padvigubės.
4
Padalykite tešlą, iškočiokite ją ir įdarykite fetos ir mocarelos sūrių mišiniu.
5
Uždenkite tešlą, kad sūris būtų uždarytas.
6
Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
7
Patiekite šiltus ir mėgaukitės gardžiu, sūriu Chačapuri gėriu.