Cinamoninis obuolių pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

obuoliai: 4 vidutiniai
kiaušiniai: 3 dideli arba 4 vidutinio dydžio
miltai: nepilna stiklinė
kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
cukrus: nepilna stiklinė
vanilnis cukrus, cinamonas arba kokoso drožlės: 3-4 šaukšteliai
sviestas: kepimo formai ištepti
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia kiaušinio trynius atskirkime nuo baltymų. Tuomet į baltymus supilkime pusę turimo kiekio cukraus ir plakime maždaug minutes. Į trynius supilkime likusį cukrų ir plakime vėlgi kokias minutes. Tada dideliame inde supilkime išplaktus baltymus, išplaktus trynius, įsijokime miltus (prieš tai sumaišykime su kepimo milteliais) ir viską švelniai išmaišykime.
2
Susmulkinkime obuolius, sumaišykime su cinamonu (galime obuolius sumaišyti ir su puse skardinės kondensuoto pieno arba "Rududu". Arba įdėti šokolado gabaliukų. Pagal norimą skonį.)
3
Galiausiai kepimo formą ištepkime sviestu ir pilkime pusę kiekio tešlos. Po to sudėkime obuolius, paskleiskime bei supilkime likusią tešlą. Talpiname pyragą į iki laipsnių įkaitintą karštumo orkaitę ir kepame kažkur - minučių. Ar pyragas iškepė, galime patikrinti mediniu pagaliuku. Ragaujam! :)