Citrininiai pienių sausainiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Esate tikras smaližius? Tačiau nesinori eiti ar važiuoti į parduotuvę, bet norisi kažko itin greito ir skanaus? Apsidairykite aplinkui - visur žydi geltonos geltonos kiaulpienės. Tad ko dar laukiate - čiupkite krepšelį ir prisirinkite pienių žiedų, na, o tuomet pasigaminkite itin gardžius, kvapnius ir naminius sausainiukus!

Ingredientai

Apie 20 pienių žiedų
100 g cukraus
125 g sviesto
1 kiaušinis
Apie 200 g mėgiamų miltų
1 citrinos žievelė ir šiek tiek citrinos sulčių
Šiek tiek druskos ir kepimo miltelių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į dubenėlį suberti nuplautus, nuvalytus ir smulkiai nurinktus (susmulkintus) pienių žiedus.
2
Į kitą dubenį sudėti sviestą, supilti cukrų ir viską išmaišyti, įmušti kiaušinį ir suberti citrinos žieveles, išmaišyti.
3
Tuomet suberti pienių žiedus ir supilti citrinos sultis bei suberti miltus su kepimo milteliais ir šiek tiek druskos, kartu viską labai gerai išmaišyti.
4
Suformuoti norimo dydžio ir formos sausainius, juos dėti į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Kepti 180 laispnių orkaitėje 10-15 min., kol gražiai paruduos.
5
Labai skanu su arbata ar su pienu!