Citrusinių vaisių arbatiniai sausainiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

1/4 puodelio grietinėlės
1/4 puodelio šviežių citrusinių vaisių sulčių
1/4 puodelio medaus
1/2 šaukštelio vanilės pupelių pastos (neprivaloma)
1 kiaušinis
2 puodeliai įvairios paskirties miltų, + 1 šaukštas paviršiui
3 arbatiniai šaukšteliai citrusinių vaisių žievelėmis
1 šaukštas kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1 gabaliukas supjaustyto šalto sviesto
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki 190 ° ir ištieskite kepimo skardą su kepimo popieriumi.
2
Sumaišykite kartu grietinėlę, sultis, medų, vanilę ir kiaušinį. Atidėkite.
3
Dideliame dubenyje suplakite 2 puodelius miltų, citrinos žievelės, kepimo miltelių ir druskos. Peiliu įpjaukite šalto sviesto.
4
Padėkite šlapią mišinį išdžiūti ir švelniai maišykite kol paliks vientisa masė. Suformuoti tešlos rutulį. Nepersistenkite, prižiūrėdami tešlą.
5
1 šaukšą miltų išbarstykite ant kepimo paviršiaus.
6
Perkelkite tešlą į kepimo skardą ir švelniai suformuokite norimą formą.
7
Supjaustykite norimo dydžio kvadratais ir padalinkite bet į dvi dalis.
8
Kepkite 12-14 minučių, arba kol viršūnės paliks aukso spalvos.
9
Su dantų krapštuku galite švelniai pažiūrėti ar iškepė. Leiskite atvėsti ant kepimo skardos, 1 minutę. Tada iškarto patiekite!