Cukinijos, saldžiųjų bulvių bei fetos frittata

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

700g saldžiųjų bulvių, nuluptų ir supjaustytų į 2-3cm kubelius
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzamiko acto
2 vidutinės cukinijos, stambiai sutarkuotos
125g sutrintos fetos
1/4 puodelio sutrintų baziliko lapelių
80g Viduržemio salotų
6 pomidorai, supjaustyti į ketvirčius išilgai
1 pjaustytas svogūnas
6 švelniai plakti kiaušiniai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki laipsnių arba iki naudojant ventiliatorių. Į didelius kepimo indus įtieskite nelimpančio kepimo popieriaus. Sudėkite saldžiąsias bulves į vieną indą, apšlakstykite šaukštų alyvuogių aliejaus. Paskleiskite vienu sluoksniu. Į kitą indą sudėkite pomidorus, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejumi ir šaukštu balzamiko acto. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite minučių kol sušvelnės ar lengvai apskrus.
2
Įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų cm skersmens nelimpančioje keptuvėje. Kepkite svogūnus apie minutes vidutinėje temperatūroje kol sušvelnės ir paruduos. Suberkite į dubenį kartu su keptomis saldžiosiomis bulvėmis.
3
Į dubenį sudėkite fetą, cukiniją, baziliką. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Švelniai viską sumaišykite. Viską supilkite į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite.
4
Į kepimo indą supilkite kiaušinį. Kepkite viską apie minučių kol apačia ir šonai sukietės.
5
Indo rankeną įvyniokite į drėgną audinį. Padėkite indą ant vidutiniškai įkaitinto griliaus. Atstumas tarp frittatos paviršiaus ir karščio šaltinio turėtų būti apie m. Kepkite apie minutes kol frittatos viršus iškeps.
6
Patraukite nuo karščio ir palikite minutėms, tada išverskite į didelę lėkštę. Apšlakstykite pomidorus su likusiu actu. Supjaustykite frittatą ir patiekite su salotomis bei pomidorais.