Visi puikiai žinome lietuviškąjį tinginį. Tai labai gardus skanėstas iš sausainių, kondensuoto pieno, sviesto. Pasakiškas desertas, tačiau nelabai sveikas ir naudingas. Siūlome pasigaminti sveiką, maistingą, ir tokį pat skanų naujovišką, sveikuolišką tinginį.
Ingredientai
1,5 puodelio migdolų
0,5 puodelio graikinių riešutų
1,5 puodelio datulių
Priedai: šaukštelis vanilės, šiek tiek druskos, šaukštas vandens, 3 šaukšteliai cinamono
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
Gaminimo eiga
1
Į maisto trintuvą sudėti riešutus, juos trinti maždaug iki žirnių dydžio. Tuomet sudėti išbrinkintas datules, vanilę ir druską, viską gerai sutrinti iki vientisos masės rutuliuko. (Jei masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens).
2
Gautos tešlos rutuliuką padalinti į dvi dalis: vieną gerai suspausti (iškočioti) iki vientiso sluoksnio.
3
Į kitą tešlos rutuliuką sudėti cinamoną ir išmaišyti. Šį rutuliuką suspausti ir išlyginti ant pirmo sluoksnio. Tuomet abu sluoksnius suvynioti į ritinėlį, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad gerai sustingtų.
Komentarai
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.