Dilgėlių sriuba

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Daugelis iš mūsų esame nepatenkinti soduose ir daržuose priaugusiomis dilgėlėmis, tačiau neskubėkite jų naikinti! Ar galėjote pagalvoti, kad iš šių stebuklingų piktžolių galima pasigaminti labai daug maistingų patiekalų? Vienas tokių yra dilgėlių sriuba, kurioje gausu vitaminų C, E, K, B ir kitų maistingų medžiagų. Pasigaminkite šią ryškią žalią sriuba ir džiaukitės puikia savijauta :)

Ingredientai

100 g dilgėlių
1 smulkintas svogūnas
2 smulkintos česnako skiltelės
2 nuskustos ir supjaustytos bulvės
1 litras sultinio
Priedai: druska, pipirai, mėgiamos žolelės
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, suberti smulkintus svogūnus ir česnakus, juos apkepti.
2
Nuplauti dilgėles, nurinkti tik lapelius.
3
Į puodą supilti ir užvirti sultinį, tuomet suberti bulves, kad jos apvirtų.
4
Kai bulvės suminkštės, suberti apkeptus svogūnus ir česnakus, dilgėlių lapelius ir juos apvirti 2-3 min.
5
Pagardinti prieskoniais, tuomet viską supilti į maisto trintuvą ir gerai sutrinti iki vientisos masės.
6
Skanaus!