Dzūkiški „Švilpikai“

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

bulvių: 2 kilogramų
miltų: 500 gramų
kiaušinių: 1
druskos: 2 arbatinių šaukštelių
svogūnų: 1
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pradžioje bulves išverdame sūdytame vandenyje, įmestame į jį svogūną.
2
Tuomet virtas bulves sutriname, įmušame kiaušinį, suberiame miltus, gerai išminkome.
3
Tada formuokite storą ilgą "gyvatėlę'', ją supjaustome vienodais gabaliukais bei dedame juos į skardą, išteptą aliejumi.
4
Galiausiai kepame maždaug valandą iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
5
Patarimas: Labai skanu su spirgučiais, sviestu, varške arba grietine.