Eklerai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šis receptas puikiai tiks smaližiams, kurie vertina rankų darbą ir šviežumą. Jei norisi kažko šviežaus, naminio, saldaus ir skanaus, siūlome pasigaminti naminius eklerus!

Ingridientai

125 g margarino (galima naudoti ir sviestą, tačiau margarinas tinka labiau)
250 ml vandens
5 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
Šiek tiek druskos ir cukraus pagal skonį
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Stiklinę vandens supilti į puodą, sudėti smulkiai sukapotą margariną ir įberti druskos ir cukraus.
2
Kai skystis užvirs, supilti į jį stiklinę miltų, sumažinti ugnį ir maišyti, kol taps vientisa mase.
3
Puodą nukelti nuo ugnies, atvėsinti.
4
Po vieną įmušti kiaušinius, išmaišyti.
5
Skardą padengti kepimo popieriumi.
6
Paimti arbatinį šaukštelį ir jį sudrėkinti, paimti tešlos ir ją \"tupdyti\" ant skardos. Palikti nemažai laisvos vietos.
7
Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol eklerai taps auksinės spalvos, neatidarinėti orkaitės.
8
Iškeptą eklerą galima pripildyti mėgstamu kremu.
9