Grikių blynai su mėlynėmis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

grikių miltų: 80 gramų
kvietinių miltų: 80 gramų
kepimo miltelių: 5 gramų
pasukų: 1 stiklinės
kiaušinių: 1
medaus: 2 valgomieji šaukštai (arba cukraus)
druskos
aliejaus: 2 valgomieji šaukštai (arba tirpinto sviesto)
mėlynių: 1 stiklinė (tiks ir šaldytos)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia viename inde gerai sumaišome abejus miltus, kepimo miltelius bei druską.
2
Tuomet kitame inde išplakame kiaušinį su pasukomis. Supilame miltų mišinį, maišome bei po truputį pilame vandenį, kol gauname grietinės tirštumo tešlą. Įmaišome aliejų.
3
Galiausiai belieka blynelius tiesiog iškepti. Patiekiame su mėlynių uogiene, šviežiomis ar šaldytomis mėlynėmis. Labai skanūs blynai.