Grybų ir vištienos pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tai pikantiškas patiekalas, kurį paprastai sudaro gausus ir aromatingas grybų ir vištienos įdaras, įdėtas į tešlos plutą. Pplutelė ir pikantiškas įdaras sujungia sodrius grybų ir vištienos skonius. Tai klasikinis patiekalas, kuriuo galima mėgautis įvairiomis progomis ir kuris dažnai mėgstamas šaltuoju metų laiku.

Ingredientai

- 250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
- 500 g grybų
- 300 g keptos vištienos be kaulų
- 2 česnako skiltelės
- 3 šaukštai grietinėlės
- 3 kiaušiniai
- 1–2 svogūnai
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- sviesto skardai patepti
- druskos
- maltų pipirų
- ryšelis petražolių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pradžiai pagaminkite įdarą. Kai nuvalysite ir nuplausite grybus, juos pasmulkinikite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Kai nugaruos maždaug pusė atsiradusio skysčio, į grybus sudėkite susmulkintus svogūnus. Kepinkite, kol nugaruos kone visas skystis. Keptuvę nukelkite nuo ugnies. Kol grybai karšti, sudėkite sutraiškytus česnakus, susmulkintas petražoles, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
2
Atskirame dubenyje lengvai suplakite kiaušinius (vieną trynį palikite) ir supilkite į grybus. Sudėkite susmulkintą vištieną. Viską pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais. Sluoksniuota tešlą padalykite į dvi dalis taip, kad viena būtų šiek tiek didesnė. Didįjį gabalą iškočiokite ir išklokite juo sviestu pateptą skardą.
3
Sudėkite grybų įdarą ir uždenkite kitu iškočiotu tešlos lakštu. Abiejų lakštų kraštus gerai užspauskite. Paliktąjį kiaušinio trynį išplakite su šaukštu šalto vandens ir tuo plakiniu aptepkite pyrago viršų. Kepkite apie min. °C orkaitėje, kol pyrago paviršius gražiai pagels. Galite skanauti šiltą, bet gardžiausias atvėsęs.