Įdaryta šventinė antis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šventinis skanios keptos anties receptas

Ingredientai

1 paruošta antis,
200 g džiovintų slyvų be kauliukų,
1 virta morka,
2 kiaušiniai,
2 riekelės batono,
pusė stiklinės pieno,
2 šaukštai grietinės,
po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų, muskatų riešutų,
šviežių krapų, petražolių lapų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Išdarinėtą antį nugaroje įpjaukite ir nulupkite odą kartu su sparnais bei šlaunelėmis.
2
Atskirtą nuo kaulų mėsą sumalkite su piene išmirkytomis batono riekėmis, pabarstykite pipirais, druska, muskatais, įmuškite kiaušinius, sudėkite išmirkytas slyvas, smulkintą morką.
3
Gautą masę sukrėskite į anties odą, laisvus kraštus sujunkite ir susiūkite. Antį pabarstykite druska, aptepkite grietine ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus, tada ugnį sumažinkite ir dar kepkite.
4
Kai antis bus iškepusi, išimkite siūlus, papuoškite džiovintomis slyvomis, žalumynais ir patiekite su marinuotomis daržovėmis.