“Įkaušusios” slyvos

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Sausauniai visai šeimai.

Ingredientai

250 g džiovintų slyvų be kauliukų,
taurelė brendžio ar armanjako,
50 g minkšto sviesto,
75 g cukraus,
2 kiaušiniai,
125 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
kupinas šaukštelis cinamono,
žiupsnelis druskos,
200 g graikinių riešutų branduolių.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Slyvas smulkiai supjaustykite, užpilkite alkoholiu, išmaišykite, uždenkite ir palaikykite.
2
Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo ir po vieną įmuškite kiaušinius.
3
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir suberkite į purią masę.
4
Sudėkite stambiai sukapotus riešutus ir slyvas, viską gerai išmaišykite, kol masė pavirs vienalyte.
5
Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, dviem šaukšteliais išdėliokite tešlą trešnės dydžio kauburėliais. Kepkite 12-15 min. iki 170 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
6
Atvėsusius sausainius parą palaikius sandarioje dėžutėje atsiskleidžia visas jų aromatas.